30 år av Idéer för livet

Allt började 1987 som en reaktion mot det ökade ungdomsvåldet — Skandia grundade stiftelsen Idéer för livet. I år firar Idéer för livet 30-årsjubileum och har genom åren stöttat nästan 4000 lokala projekt riktade till barn och ungdomar över hela Sverige. Detta ville man på stiftelsen såklart uppmärksamma med en sprakande galatillställning och vilken plats passar då bättre än Skandiascenen på Cirkus?!

En kylig novemberkväll fick 400 förväntansfulla gäster lyssna till olika röster från de 30 åren, allt från initiativtagaren Björn Wolrath, dåvarande VD på Skandia till d.v. ungdomsminister Margot Wallström och professor Arne Ljunqvist, Pure for sure. Galan fick lite extra stjärnglans med H.K.H Prinsessan Sofia som prisutdelare av de nyinstiftade prisen Årets Idé för Livet inom kategorierna Hälsa och Trygghet.

Musikalisk inramning stod ett specialkomponerat husband för tillsammans med artisten Mollie Minott. Konferencier för kvällen var den alltid lika professionella och engagerade radioprofilen Titti Schultz.

Vi tackar stiftelsen Idéer för livet för förtroendet att arrangera galan och även Skandia för de snart 10 åren av fantastiskt samarbete vi har haft tillsammans. Vi ser fram emot fler jubileer framöver!

Här kan du läsa mer om detta fantastiska initiativ här.