Atea Sustainability Focus

När det kommer till hållbarhet inom it har Sverige och Norden länge fungerat som föredömen. Ingen annanstans ställer konsumenter och inköpsorganisationer lika höga krav när det gäller miljömässig och social hållbarhet. Med framgångarna inom hållbarhetsområdet kommer ett ansvar: hela världen följer och inspireras av vårt arbete.

Som Nordens största obundna aktör har Atea både musklerna, förtroendet och kontakterna med it-branschen som krävs för att kunna lyfta frågan om hur vi kan driva det globala hållbarhetsarbetet framåt. För att sätta hållbarhet inom it på agendan bjöd Atea därför i år in Almedalen till konferensen Atea Sustainability Focus.

Under två dagar varvades seminarium med paneldebatter och keynotes med företag som bl.a Dell EMC, H&M och Tesla på Wisby Strand. Dag ett avslutades med ett stort hållbarhetsmingel på Kallis med bandet Hoffmaestro som fyllde stället. Under dag två kunde deltagarna fördjupa sig ordentligt i olika frågeställningar i parallella workshops. Minnesota tar med sig många bra lärdomar och roliga minnen tillsammans med Atea och hoppas på att detta blir ett årligt återkommande event!


Charlotte Olsson

charlotte.olsson@minnesota.se