Ateas Landslagsläger 2017

En fantastisk sensommardag i augusti fick vi återigen leverera en kick off utöver det vanliga tillsammans med vår återkommande kund, Atea. Detta var Ateas 10:e Landslagsläger.

Atea samlar varje år drygt 1500 medarbetare från hela Sverige till ett dygn där viktiga budskap förmedlas, företagskulturen stärks och där gemensamma upplevelser står i centrum. Årets tema var att Involvera och Utmana.

Dagspasset genomfördes på Bosön, där medarbetarna hälsades välkomna av vd och marknadsdirektör i miniformat (som 10-åringar, hmm hur gick det till?), vilket helt klart var en av dagens höjdpunkter. En annan var när alla 1500 fick vara del av en av historiens största Haka-övningar.

Haka-dans framförs traditionellt sett av urbefolkningen Maorier, som en krigsdans (samlad trupp på slagfälten) likväl som när grupper förenas/försonas. Stolthet, styrka och förena är nyckelord för Haka-dansen vilket gjorde den till den perfekta teamstärkande aktiviteten utanför mötesrummet. Det var en otrolig upplevelse att se 1500 Ateaner utföra denna ritual med största engagemang och en enorm inlevelse!

Dagen gick över i kvällen – som spenderades på Skansen, Sollidenplan, med utsikt över Stockholms klassiska och vackraste kuliss. Skansen var riggad för musikfestival med ett tio-tal food trucks och en rad Tribute-band såsom Adele, Cher, The Beatles och Bruno Mars med flera. Det kunde inte bli annat än en superlyckad kväll och avslutning på detta Landslagsläger!

Charlotte Olsson
charlotte.olsson@minnesota.se