Skandias Trädgård & Almedalsloppet

För sjunde året i rad fick Minnesota äran att samarbeta med Skandia och deras närvaro i Almedalen. I år var hälsotemat tydligare än någonsin. Bland annat anordnades flertalet seminarier på temat och besökare kunde testa sin hälsa i den kostnadsfria hälsokollen. På onsdagen tog hälsan över trädgården helt och hållet: seminarielokalens stolar ersattes med ståbord under parollen “vi står upp för hälsan” och trädgården fick sig en make over och blev överöst med olika hälsotips för besökarna.

Som grädden på hälso-moset arrangerade Skandia, i samarbete med Cancerfonden, Almedalsloppet för tredje året – ett 4,2 km långt lopp för att lyfta frågan om hälsa och vikten av att röra på sig i vardagen. Årets upplaga blev en succé med ännu ett rekord i antal anmälda. Närmare 360 löpare snörade på sig skorna och sprang in nästan 55 000:- kronor åt Cancerfonden. Vinnaren gick in på rekordsnabba 14 minuter och 13 sekunder.

Ett annat återkommande inslag i trädgården var pensionskollen. En lugn vrå där besökarna kunde få sig en färsk espresso från Skandias alldeles egen barista och samtidigt diskutera sin pension med rådgivare från Skandia.

Skandias talmingel är välbesökta tillställningar. Ingen annanstans i Almedalen kommer man så nära talet som i Skandias trädgård. Från en unik första parkett kan minglarna i lugn och ro lyssna till det som sägs från Almedalsscenen. Som ett steg i hälsoledet hade den alkoholfria baren utvecklats än mer med ett större utbud och längre öppettider. I år var den även öppen dagtid från lunch för trädgårdens besökare; ett uppskattat & populärt inslag.

Läs mer här:
Makthavarlistan – så var Almedalen
Makthavares stora mingellista


Claudia Trujillo

claudia.trujillo@minnesota.se